Sindromul de impingement subacromial
Sindromul de impingement subacromial este o afectiune care se manifesta clinic prin durere severa, cu debut lent la nivelul urmarului, exacerbata de miscarea de ridicare a bratului peste nivelul capului, limitarea miscarilor bratului.
Spatiul subacromial este delimitat de: capul humerusului (inferior) si articulatia acromioclaviculara (superior).
Cele 2 formeaza un spatiu de aproximativ 1 centimetru. Intre cele 2 structuri osoase se regasesc: tendoanele coafei rotatorilor, capatul lung al bicepsului, bursa subacromiala si ligamentul coracoacromial.
Cel mai important rol in miscarile umarului il are musculatura coafei rotatorilor: supraspinos, infraspinos, subscapular si rotund mic.
Mecanismul de producere al sindromului de impingement subacromial il reprezinta un deficit structural fie la nivel osos sau muscular: ruptura de coafa rotatorilor, tendinita, bursita subcromiala etc.
Consultatie ortopedie Bucuresti


La examenul clinic medicul va testa mobilitatea umarului folosind o serie de teste specifice pentru a diagnostica sindromul de impingement subacromial cu acuratete cauza simptomatologiei dvs.
Dupa examinarea clinica sunt necesare radiografii in mai multe incidente , iar uneori examinarea RMN poate aduce informatii suplimentare.


Tratament Sindromul de impingement subacromial:
Initial ,se recomanda medicatie antiinflamatorie, fiziokinetoterapie si infiltratii locale.
Daca metodele conservatoare nu dau rezultate se recomanda decompresie artroscopica, acromioplastie etc.
Artroscopia de umar poate rezolva sindromul de impingement subacromial folosind incizii mici ce asigura un rezultat mult mai bun si o recuperare mai rapida.

