Meniscul este un disc de cartilaj în formă de semilună care se găsește între oasele genunchiului  (femur și tibie). Fiecare genunchi are două meniscuri care amortizează articulația. Ruptura de  menisc are loc de obicei atunci când o persoana își răsucește sau întoarce piciorul superior în  timp ce piciorul este plantat și genunchiul este îndoit. 

Tipul de tratament de care aveți nevoie pentru o ruptura de menisc depinde de simptomele  dumneavoastră, de tipul si gradul de ruptură si de vârsta. Vă vom ajuta să alegeți cel mai bun  plan de tratament pentru a vă satisface nevoile și să reveniți cât mai curând la activitățile zilnice. 

Tratament conservator pentru leziunea de menisc

Multe leziuni de menisc nu vor necesita intervenții chirurgicale imediate. Dacă simptomele  dumneavoastră nu persistă și nu aveți blocaje sau umflare a genunchiului, medicul chirurg  ortoped vă poate recomanda tratament nechirurgical. 

Acest tratament în leziunea de menisc include antiinflamatoare, purtarea de orteze speciale sau  bandaje în zona genunchiului sau sesiuni de recuperare kinetoterapeutice pentru a reda  mobilitatea totală a zonei afectate.  

Medicul chirurg ortoped Dr. Ahmad Alqadi va analiza situația și vă va prescrie cele mai bune și  potrivite metode de tratament conservator pentru leziunea de menisc.  

Programează-te la consult:

Tratement chirurgical și conservativ al leziunilor de menisc

Tratament chirurgical în ruptura de menisc

Dacă genunchiul rămâne dureros în ciuda terapiei de reabilitare sau dacă genunchiul se  blochează, medicul chirurg ortoped vă poate recomanda o intervenție chirurgicală pentru  ruptura de menisc. 

Artroscopia genunchiului, o procedură minim invazivă, este adesea folosită pentru a trata  rupturile de menisc. În timpul unei artroscopii, un tub optic mic, luminat (artroscop) este introdus 

printr-o incizie în articulație. Imaginile din interiorul genunchiului sunt apoi proiectate pe un  ecran, permițând doctorului chirurg ortoped să repare sau să taie porțiunea ruptă a meniscului.  Pentru pacienții tineri, păstrarea cât mai mult posibil din menisc este importantă pentru  menținerea sănătății genunchilor.  

Cel mai frecvent tip de intervenție chirurgicală pentru o ruptura de menisc este meniscectomia  parțială. În timpul acestei proceduri, chirurgul ortoped va tăia partea ruptă a meniscului, lăsând  în urmă cât mai mult țesut menisc intact posibil. 

În unele cazuri, partea ruptă a meniscului poate fi cusută înapoi împreună, în funcție de tipul de  ruptură și starea meniscului. Această procedură de reparare a meniscului este mai frecventă la  pacienții mai tineri. Deoarece țesutul de menisc trebuie să se vindece împreună, timpul de  recuperare este mai lung pentru această procedură decât la o meniscectomie partiala. 

Programează-te la consult:

Tratement chirurgical și conservativ al leziunilor de menisc
PHOTO-2022-06-05-18-49-01

Pentru programări:

Afla mai mult

Avantajele tratamentelor pentru ruptura de menisc la Dr. chirurg ortoped Ahmad Alqadi

  • Tehnologii performante

    Avem disponibile cele mai noi tehnologii în tratarea leziunilor de menisc.

  • Personal calificat

    Dr. ortoped Ahmad Alqadi împreună cu echipa sa aduc cele mai eficiente metode terapeutice în afecțiuniile ortopedice.

  • Intervenții în siguranță

    Asigurăm cea mai bună pregătire și cel mai potrivit tratament în funcție de afecțiunea dumneavoastră.

FAQ

Intrebări frecvente