Un mont (Hallux Valgus) este o afecțiune în care degetul mare de la picior are o umflătură proeminentă la baza sa pe interiorul piciorului. Această denivelare apare atunci când alinierea piciorului se schimbă și face ca degetul mare să se miște spre degetele mai mici.

Durerea poate apărea ca urmare a presiunii exercitate de lovitura împotriva pantofului și/sau dacă degetul mare se freacă de al doilea deget. În plus, durerea poate apărea uneori în zona piciorului ca urmare a alinierii proaste a degetului mare.

Tratament chirurgical în corectarea monturilor (Hallux Valgus)

Există mai multe tehnici de metode chirurgicale în tratarea monturilor (Hallux Valgus), dar toate implică tăierea oaselor și repoziționarea lor cu șuruburi metalice pentru a îndrepta degetul mare și pentru a reduce denivelarea pe partea laterală a piciorului.

 

Chirurgia minim invazivă de tratare monturi (Hallux Valgus) se efectuează folosind o freză, în loc de ferăstrău, pentru a tăia osul. Acest lucru permite ca tăieturile să fie făcute „percutanat” sau prin incizii mici făcute prin pielea piciorului, în locul inciziilor lungi cel mai des folosite în tehnicile tradiționale.

Evitând inciziile mari, mai puține țesuturi moi (piele, mușchi, capsulă articulară etc.) sunt perturbate, astfel piciorul este mai puțin umflat și dureros după operație. Acest lucru permite suportul imediat al greutății, vindecarea osoasă mai rapidă și o revenire în cel mai scurt timp la nivelurile de activitate inițiale.

Pentru programări:

Care sunt beneficiile operației minim invazive față de operația deschisă de monturi (Hallux Valgus)?

Tratamentul chirurgical de monturi (Hallux Valgus) minim invaziv implică mai puțină durere, o recuperare mai rapidă și rezultate cosmetice mai bune datorită inciziilor mici. Chirurgia deschisă, totuși, este o corecție mai puternică pentru deformările foarte severe ale montului. De asemenea, reduce riscul de reapariție a monturilor mai severe.

Am observat că pacienții care au fost supuși unui tratament chirurgical pentru îndepărtarea monturilor (Hallux Valgus) prin tehnica minim invazivă iau mai puține medicamente pentru durere, au o gamă mai bună de mișcare a degetului mare de la picior și se întorc în încălțăminte obișnuită în jumătate din timp decât pacienții care urmează tehnica deschisă.

Pentru programări:

pO8Mpzy
PHOTO-2022-06-05-18-49-01

Pentru programări:

Afla mai mult

Avantajele artroplastiei efectuate de Dr. Ahmad Alqadi

  • Veți avea îndrumare specializată

    Doctorul chirurg ortoped Ahmad Alqadi vă va sfătui și vă va ajuta în luarea deciziilor asupra tipului de proteza potrivite pentru afecțiunile dumneavoastră.

  • Intervenții cu riscuri minime

    Operația de introducere a unei proteze de sold sau genunchi va fi efectuată de personal înalt calificat, ce au în prim-plan starea dumneavoastră de bine.

  • Tehnici și instrumente de ultimă generație

    Instrumentele și produsele folosite în artroplastie la clinica noastră de ortopedie sunt de cea mai înaltă calitate pentru a asigura un proces de succes.

FAQ

Intrebări frecvente