Analgezia de infiltrație locală, o componentă esențială a analgeziei dupa multiple afectiuni ale genunchiului, umarului, gleznei sau a altor membre, poate fi clasificată în injectie periarticulara și injectie intra-articulara conform tehnicilor de administrare. Infiltratiile intra-articulare sunt utilizate pentru a trata simptomele artritei inflamatorii și neinflamatorii ale articulației soldului, umarului, genunchiului, gleznei și cotului.

S-a demonstrat că analgezia prin infiltrare periarticulară, atunci când este utilizată drept componentă a regimului de analgezie multimodală, oferă o excelentă ameliorare a durerii după o intervenție chirurgicală majoră de înlocuire a articulațiilor. Diferența dintre aceste două tipuri de infiltratii o reprezintă la ce nivel se realizează inflitrația, de la nivel intra-articular sau periarticular (în cazul bursitelor, tendinitelor și entezitelor).

Infiltratii genunchi cu acid hialuronic

Infiltratia cu acid hialuronic este utilizată pentru a trata durerile de genunchi sau a altor articulatii cauzate de osteoartrita și alte complicații la pacienții care au fost deja tratați cu analgezice și alte tratamente care nu au funcționat bine.

Acidul hialuronic este similar cu o substanță care apare în mod natural în articulații. Acționează ca un lubrifiant și un amortizor de șoc în articulații și le ajută să funcționeze corect.

S-a sugerat că infiltratiile la genunchi cu acid hialuronic ar putea, pe lângă îmbunătățirea vâscozității lichidului sinovial, să scadă inflamația și să producă alte efecte locale benefice.

Programează-te la consult:

Infiltratii cu celule stem

Infiltratia cu celule stem reprezintă metodă nouă și revoluționară în tratarea afecțiunilor ortopedice. Celulele stem au o capacitate de regenerare și transformare în alte tipuri de celule din organism. Acestea au puterea de a crea noi țesuturi sau de a repara anumite structuri afectate din corp.

Infiltratii cu plasma/PRP

Plasma este porțiunea lichidă a sângelui integral. Este compus în mare parte din apă și proteine ​​și oferă un mediu pentru ca globulele roșii, globulele albe și trombocitele să circule prin organism.

Terapia cu infiltratii pentru genunchi cu plasma (PRP) folosește injecții dintr-o concentrație din propriile trombocite ale pacientului pentru a accelera vindecarea tendoanelor, ligamentelor, mușchilor și articulațiilor rănite. În acest fel, infiltratiile cu PRP folosesc sistemul de vindecare al fiecărui pacient în parte pentru a îmbunătăți problemele ortopedice.

Programează-te la consult:

Infiltratii genunchi cu corticosteroizi

Injecțiile cu steroizi, numite și infiltratii cu corticosteroizi, sunt medicamente antiinflamatoare utilizate pentru a trata o serie de afecțiuni. Ele pot fi folosite pentru a trata probleme precum durerile articulare, artrita, coxartroza și alte probleme ortopedice.

Infiltratiile cu corticosteroizi oferă o ameliorare rapidă pentru inflamația care se află doar într-o parte a corpului – de exemplu, genunchi, cot, umar, glezna, sold afectate de artrită.

Programează-te la consult:

PHOTO-2022-06-05-18-49-01

Pentru programări:

Afla mai mult

De ce să apelați la infiltratii efectuate de Dr. chirurg ortoped Ahmad Alqadi

  • Vă oferim sprijin

    Suntem alături de pacienții noștri la fiecare pas și vă sfătuim în alegerea celui mai bun tratament.

  • Cele mai noi tehnologii

    Folosim cele mai noi tehnici și tehnologii în tratarea diferitelor afecțiuni.

  • O gamă largă de tratamente

    În clinica noastra de ortopedie veți găsi o gamă variată de infiltratii pentru diferitele tipuri de nevoi în ceea ce privește aria afectată și rezultatele dorite.

FAQ

Intrebări frecvente