Reconstructia ligamentara (cunoscută și sub denumirea de ligamentoplastie) este o procedură artroscopică pentru înlocuirea chirurgicală a țesutului diferitelor ligamente: ligamente incrucisate anterior și posterior, ligamente colaterale și reconstructie a ligamentelor membrelor superioare si inferioare. 

Prin această intervenție chirurgicală realizată de un doctor chirurg ortoped specialist și o echipă de personal înalt calificat optați pentru servicii de calitate ce vă restaurează starea de sănătate a ligamentelor membrelor. 

Ligamentoplastie pentru ligament incrucisat anterior și posterior

Ligamentul incrucisat anterior și posterior sunt părți elementare pentru menținerea stabilității genunchiului. Astfel, o leziune sau o ruptura de ligament  poate tulbura starea de sănătate și de bine a organismului. Ligamentoplastia poate înlocui țesuturile afectate și restabili funcționalitatea membrului.

Ligamentul incrucisat anterior este situat în centrul genunchiului, care controlează rotația și mișcarea înainte a tibiei (osul tibia). Ligamentul incrucisat posterior este situat și el în centrul genunchiului, dar acesta controlează mișcarea înapoi a tibiei. Orice ruptura de ligament reprezintă o tulburare a funcționării normale a sistemului locomotor. 

Programează-te la consult:

Ligamente colaterale de genunchi și cot

Acest tip de ligamente ajută la conectarea oaselor piciorului superior și inferior, dar și a bratului și a antebratului. O ruptura de ligament colateral poate apărea dacă sunteți lovit foarte puternic în interiorul sau în exteriorul genunchiului/cotului sau atunci când aveți o leziune de răsucire.

Ligamentoplastia pentru acest tip de ruptura de ligament este o procedură de tratament cu rate foarte mari de succes. 

Ligamentoplastie pentru glezna

Reconstrucția ligamentelor gleznei este o interventie chirurgicala ortopedica pentru strângerea și întărirea unuia sau mai multor ligamente ale gleznei. 

Dacă ați avut entorse repetate ale gleznei sau dacă aveți anumite deformări ale piciorului, ligamentele pot începe să devină slăbite. Dacă se întâmplă acest lucru, glezna dumneavoastră poate deveni instabilă.

În timpul ligamentoplastiei gleznei, medicul chirurg ortoped face o mică tăietură în exteriorul sau în interiorul gleznei. Acest lucru se face în timp ce sunteți sub anestezie regionala sau generală. Apoi chirurgul ortoped reconstruieste unul sau mai multe dintre ligamentele gleznei pentru a rezolva problema de sănătate.

Programează-te la consult:

Ligamentoplastie acromioclaviculara

Leziunea articulatiei acromioclaviculare este un diagnostic frecvent după un traumatism acut la umăr – adesea întâlnit în rândul sportivilor și persoanelor implicate în sporturi de contact. 

 

Ligamentoplastia acromioclaviculara sau reconstructia ligamentelor umarului folosește autogrefe preluate din corpul pacientului. Odată cu progresul acestui tip de ligamentoplastie a umarului, chirurgii ortopezi sunt mult mai capabili să efectueze proceduri minim invazive sau asistate artroscopic, permițând pacienților să se întoarcă mai devreme la activitățile lor zilnice.

Programează-te la consult:

IMG_20230121_231947
PHOTO-2022-06-05-18-49-01

Programează-te la consult:

Afla mai mult

Care sunt avantajele intervenției de ligamentoplastie?

  • Este o procedură minim invazivă

    Nu este o operație deschisă total, ceea ce înseamnă minim de durere pentru pacient.

  • Timpul de recuperare este scurt

    După acest tip de interventie ortopedica vă puteți întoarce la activitatea zilnică cât de curând.

  • Are rezultate eficiente

    Procedurile de acest tip au o rată foarte mare de succes în rândul pacienților.

FAQ

Intrebări frecvente