Alegerea unei opțiuni de proteza adecvată depinde de mai mulți factori, inclusiv nivelul de deteriorare a articulatiei unei persoane și obiectivele acesteia pentru utilizarea unei proteze. Filozofia noastră este de a educa oamenii cu privire la gama de posibilități și de a le oferi posibilitatea de a decide ce este potrivit pentru stilul și nevoile lor de viață.

Hemiartroplastia de sold sau proteza partiala de sold

O hemiartroplastie este o procedură chirurgicală care implică înlocuirea jumătate din articulația soldului. O artoplastie partiala este utilizată în general pentru a trata soldul fracturat.

Proteza de sold partiala se face de obicei după leziuni traumatice rare în care capul sau colul femural este fracturat. Acest lucru poate fi realizat în căderile cu impact puternic în care șoldul a fost deplasat și fracturat.

Pentru programări:

Procedeul Hemiartroplastiei de sold sau introducerea unei proteze partiale de sold

Se face o incizie peste exteriorul șoldului. Bila fracturată (fractura de col femural) este îndepărtată și înlocuită cu un implant. Într-o intervenție chirurgicală obișnuită de înlocuire a soldului, se înlocuiește și priza pelvisului. Acest lucru se poate face la pacienții cu artrită preexistentă a șoldului, dar în cele mai multe cazuri de fracturi de col femural alveolele sunt lăsate intacte. Proteza de sold poate fi cimentată în os la pacienții cu os mai subțire, mai osteoporotic, sau prin presare la pacienții cu o calitate mai bună a osului.

Proteza totala de sold cimentata si necimentata

Proteza totala de sold este una dintre cele mai populare intervenții ortopedice de artroplastie în ultimii ani datorită creșterii în vârstă a populației. Alegerea tipului potrivit de proteza de sold este o problemă des întâlnită, dar, cu ghidarea medicală corectă, veți face alegerea potrivită.

Artroplastiile de sold cimentate și necimentate diferă prin modul în care implantul protetic este fixat pe osul natural. O proteza de sold cimentata se bazează pe ciment osos pentru a fixa implanturile de interfața osoasă. Protezele de sold necimentate se bazează pe creșterea osoasă peste implanturi special concepute.

În funcție de nevoile și gradul de gravitate al condiției soldului, se poate alege una dintre aceste metode de implementare a protezei pentru sold. Împreună cu medicul chirurg ortoped puteți alege cea mai bună măsură pentru a va reda starea de bine și mobilitatea membrelor.

Programează-te la consult:

Artroplastie de genunchi

Dacă genunchiul este grav afectat de artroza, este posibil să vă fie greu să efectuați activități simple, cum ar fi mersul pe jos sau urcatul scărilor. Puteți chiar să începeți să simțiți durere în timp ce sunteți așezat sau întins.

O proteza de genunchi, numită și artroplastie de genunchi, este o procedură sigură și eficientă pentru a calma durerea, corecta deformarea picioarelor și vă ajută să vă reluați activitățile normale.

În intervenția de introducere a unei proteze de genunchi, chirurgul ortoped va îndepărta cartilajul și osul deteriorat, apoi va poziționa noile implanturi din metal și plastic pentru a restabili alinierea și funcționarea normală a genunchiului.

Programează-te la consult:

PHOTO-2022-06-05-18-49-01

Programează-te la consult:

Afla mai mult

Avantajele artroplastiei efectuate de Dr. Ahmad Alqadi

  • Veți avea îndrumare specializată

    Doctorul chirurg ortoped Ahmad Alqadi vă va sfătui și vă va ajuta în luarea deciziilor asupra tipului de proteza potrivite pentru afecțiunile dumneavoastră.

  • Intervenții cu riscuri minime

    Operația de introducere a unei proteze de sold sau genunchi va fi efectuată de personal înalt calificat, ce au în prim-plan starea dumneavoastră de bine.

  • Tehnici și instrumente de ultimă generație

    Instrumentele și produsele folosite în artroplastie la clinica noastră de ortopedie sunt de cea mai înaltă calitate pentru a asigura un proces de succes.

FAQ

Intrebări frecvente