Artroscopia înseamnă o metodă modernă de tratare a bolilor și leziunilor articulației genunchiului, gleznei sau umarului. Procedurile chirurgicale de artroscopie pot fi efectuate atât pentru a diagnostica, cât și pentru a trata multe tulburări de articulare, inclusiv ruptura de menisc, leziunea ligamentului incrucisat anterior și leziuni de cartilaj, leziuni ale coafei rotatorilor si alte afectiuni articulare.

Procesul cuprinde efectuarea unei mici incizii pentru a introduce artroscopul. Se pot face mai multe alte mici  incizii pentru a vedea alte părți ale articulației sau pentru a introduce alte instrumente. De aici se stabilește diagnosticul sau modul de tratare a diferitelor probleme ortopedice

Artroscopie de genunchi

Operația de artroscopie de genunchi este o intervenție chirurgicală modernă de înaltă tehnologie, cu un nivel scăzut de traumatism, care ajută la eliminarea problemelor articulației genunchiului din cauza leziunilor de cartilaj, leziunilor meniscului, leziunilor ligamentului incrucisat, precum și bolilor genunchiului.

În timpul procedurii, Dr. chirurg ortoped Ahamd Alqadi va face o incizie foarte mică și va introduce o cameră – numită artroscop – în genunchi. Acest lucru le permite să vadă interiorul articulatiei. Chirurgul ortoped poate investiga apoi o problemă cu genunchiul și, dacă este necesar, poate corecta problema folosind instrumente speciale.

Intervenția de artroscopie genunchi diagnostichează mai multe probleme, cum ar fi o leziune sau ruptura de menisc sau o leziune ligamentara sau de cartilaj. De asemenea, poate repara meniscurile, cartilajele si ligamentele articulației.

Programează-te la consult

8c33a3f1-b39a-4466-8f28-9389f0763941

Artroscopie de glezna

Artroscopia de glezna este o intervenție chirurgicală minim invaziva folosită pentru a trata problemele din interiorul articulației gleznei. Procesul este le fel ca în cazul unei artroscopii de genunchi. 

Artroscopia este destinată oricui are dureri de glezna sau alte probleme în articulația gleznei și care nu a răspuns la alte tratamente. De asemenea, poate ajuta persoanele care au probleme cu mișcarea corectă din cauza unei probleme în interiorul articulației gleznei.

Programează-te la consult

artroscopie-glezna

Artroscopie de umar

Artroscopia de umar este un tip de intervenție chirurgicală folosită pentru a diagnostica și trata problemele umarului. Doctorul chirurg ortoped Ahmad Alqadi va repara leziunile umarului prin incizii mici, fără durere sau operații complicate. 

Artroscopia de umar este o procedură minim-invaziva. Acest tip de artroscopie este a doua cea mai frecventă interventie chirurgicala artroscopica după artroscopie de genunchi. Chirurgia ortopedica tratează articulatiile, oasele, mușchii, ligamentele și tendoanele.

Programează-te la consult

PHOTO-2022-06-05-18-49-01

Programează-te la consult

Afla mai mult

Care sunt avantajele procedurii de artroscopie?

Ia legătura cu Dr. Ahmad Alqadi pentru o interventie artroscopica! 

Intră în legătură cu un doctor chirurg ortoped din Bucuresti pentru o intervenție. 

  • Ce presupune

    Este o interventie ce nu prezintă multe complicații în timpul procedurii sau după aceasta, datorită faptului că nu este o operație deschisă.

  • Recuperare

    Are un risc mai scăzut de infecție și un timp de recuperare mai puțin.

  • Tratare

    Poate trata diferite afecțiuni fără o operație ortopedică foarte complicată.

FAQ

Intrebări frecvente