Repararea tendonului este o intervenție chirurgicală efectuată pentru a trata un tendon rupt sau deteriorat în alt mod. Tendoanele sunt țesuturile moi, asemănătoare unei benzi, care leagă mușchii de os. Când mușchii se contractă, tendoanele trag oasele și provoacă mișcarea articulațiilor.

Când apare afectarea tendonului, mișcarea poate fi serios limitată. Zona deteriorată se poate simți slabă sau dureroasă.

Operația de reparare sau sutura a tendonului poate fi utilă pentru persoanele care au leziuni ale tendonului care le îngreunează mișcarea unei articulații sau sunt foarte dureroase.

Sutura de tendonul lui Ahile

Tendonul lui Ahile este o bandă fibroasă de țesut care leagă mușchii gambei de calcai. Forța și flexibilitatea acestui tendon sunt importante pentru sărituri, alergare și mers. Tendonul lui Ahile rezistă mult la stres și presiune în timpul activităților de zi cu zi, precum și în timpul activităților atletice și recreaționale. Dacă devine inflamat, umflat sau iritat, se numește tendinita sau se poate ajunge la ruperea tendonului și poate fi recuperat prin sutura.

Procedura de sutura a tendonului lui Ahile implică, în general, efectuarea unei incizii în partea din spate a piciorului inferior și coaserea tendonului rupt împreună. În funcție de starea țesutului rupt, reparația poate fi întărită cu alte tendoane.

Pentru programări:

Sutura tendoanelor gleznei

Glezna este un element principal în ceea ce privește mobilitatea, iar o traumă la componentele acesteia nu trebuie ignorată, în special la tendoanele gleznei. Cele două tendoane peroniere din picior trec unul lângă altul în spatele osului exterior (maleola externa) al gleznei. Funcția principală a tendoanelor peroniere este de a stabiliza piciorul și glezna și de a le proteja de entorse. 

În cazurile mai grave este necesară interventia chirurgicală ortopedica pentru sutarea tendoanelor piciorului și gleznei. Aceasta se realizează de către medicul chirurg ortoped care va opera după cele mai înalte standarde medicale, pentru a asigura succesul și recuperarea rapidă a pacientului. 

Sutura tendoanelor/reinsertie biceps brahial

Muschiul biceps brahial este un muschi al bratului care se leagă la nivelul umarului de omoplat și continuă spre antebrat. Este un mușchi foarte important pentru mișcarea de flexare a cotului.  Ruptura tendoanelor este foarte rara, de obicei incompleta. De cele mai multe ori se tratează conservator, prin imobilizare. Dar, în cazuri mai grave este necesară o interventie chirurgicala pentru sutura / reinsertia tendoanelor. 

Sutura tendoanelor/reinsertie biceps femural

Bicepsul femural este localizat în partea laterală a coapsei posterioare. O ruptura sau o dezinsertie a bicepsului femural apare atunci când tendonul se desprinde de os, luând cu el un mic fragment de os provocând durere și umflătură în partea exterioară a spatelui genunchiului sau de la nivel fesier dacs leziunea s-a produs la capatul proximal al tendonului. 

 

Acest defect al bicepsului femural se poate trata prin sutura tendonului sau reinsertia sa la os.

Intervenția va fi efectuată de cel mai bun personal și doctor ortoped, pentru o procedură fără riscuri și care vă va aduce înapoi pe picioare în cel mai scurt timp. 

Pentru programări:

Sutura de coafa rotatorilor

Coafa rotatorilor este un grup de mușchi și tendoane care înconjoară articulația umărului, menținând ferm capul osului brațului superior în priza superficială a umărului. O leziune a coafei rotatorilor poate provoca o durere la umăr care se agravează în timp.

O leziune mai gravă poate fi tratată prin sutura / reinsertia muschiului coafei rotatorilor. Se asigură o intervenție fără probleme și cu riscuri reduse. 

Pentru programări:

PHOTO-2022-06-05-18-49-01

Pentru programări:

Afla mai mult

De ce să alegeți sutura de tendoane de la Dr. Ahmad Alqadi

  • Tehnică de ultimă generați

    Suntem la curent cu cele mai noi tendințe medicale pentru a ne actualiza mereu procedurile să fie cât de simple și nedureroase.

  • Personal calificat

    Sunteți pe cele mai buni mâini în ortopedie, cu un medic chirurg ortoped specialist.

  • Intervenții rapide și eficiente

    Dorim să oferim cele mai rapide intervenții, fără riscuri pentru pacienții clinicii noastre de ortopedie din Bucuresti.

FAQ

Intrebări frecvente