Cartilajul este un țesut conjunctiv flexibil care oferă structură și amortizare articulațiilor precum genunchiul, glezna și umarul. Oferim reparații avansate de cartilaj, restaurare și transplant pentru sportivi și alți adulți cu leziuni ale cartilajului.

Traumatismele sau artrita pot deteriora cartilajele, provocând dureri care vă împiedică să faceți activitățile pe care le iubiți. Cartilajul nu are capacitatea de a se repara singur. Ca rezultat, intervenția chirurgicală poate fi necesară pentru persoanele care prezintă disfuncție articulară (condropatie patelara) asociată cu o leziune dureroasă a cartilajului. Operația de reparare a cartilajului cu succes reduce durerea și restabilește funcția.

Cum se poate repara un cartilaj prin tratament chirurgical?

În termenii săi cei mai simpli, intervenția chirurgicală de reparare (regenerare) a cartilajului are ca rezultat formarea de țesut robust asemănător cartilajului în jurul articulației unde acesta s-a uzat sau a fost deteriorat. Regenerarea cartilajului necesită de obicei un fel de intervenție chirurgicală. Adjuvantii sintetici sunt adesea necesari pentru regenerarea cu succes a cartilajului articular. Adulții nu au capacitatea naturală de a crește cartilajele articulare noi de la zero, această abilitate este posibilă numai la un făt care crește în uter. Acest fapt face ca operația de reparare a cartilajului să fie dificilă. 

Tratamentul chirurgical de reparare a cartilajului constă în regenerarea sau înlocuirea cartilajului, fie cu țesut din propriul corp al pacientului, corpul altcuiva, fie prin generarea de țesut de reparare a cartilajului într-un laborator, în mod artificial.

Programează-te la consult:​

PHOTO-2022-06-05-18-49-01

Pentru programări:

Afla mai mult

Procedurile chirurgicale de reconstructie de cartilaj la Dr. Ahmad Alqadi

  • Tratament avansat

    Folosim cel mai noi tehnologii în reconstructia cartilajului pentru a asigura o intervenție de succes.

  • Echipă de experți

    Grupul ce va efectua intervenția sunt specializați în probleme ortopedice, cu experiență vastă pentru o operație reușită.

  • Îngrijire chirurgicală coordonată

    Vom fi alături la fiecare pas de la diagnostic, la procedură și efectele de postprocedurale.

FAQ

Intrebări frecvente