Tratementul chirurgical și conservator – ruptura de menisc

Meniscul este un disc de cartilaj în formă de semilună care se găsește între oasele genunchiului (femur și tibie). Fiecare genunchi are două meniscuri care amortizează articulația. Ruptura de menisc are loc de obicei atunci când o persoana își răsucește sau întoarce piciorul superior în  timp ce piciorul este plantat și genunchiul este îndoit. 

Tipul de tratament de care aveți nevoie pentru o ruptura de menisc depinde de simptomele  dumneavoastră, de tipul si gradul de ruptură si de vârsta. Vă vom ajuta să alegeți cel mai bun  plan de tratament pentru a vă satisface nevoile și să reveniți cât mai curând la activitățile zilnice. 

Tratament conservator pentru ruptura de menisc

Multe leziuni de menisc nu vor necesita intervenții chirurgicale imediate. Dacă simptomele dumneavoastră nu persistă și nu aveți blocaje sau umflare a genunchiului, medicul chirurg ortoped vă poate recomanda tratament nechirurgical. 

Acest tratament în ruptura de menisc include antiinflamatoare, purtarea de orteze speciale sau bandaje în zona genunchiului sau sesiuni de recuperare kinetoterapeutice pentru a reda mobilitatea totală a zonei afectate.  

Medicul chirurg ortoped Dr. Ahmad Alqadi va analiza situația și vă va prescrie cele mai bune și potrivite metode de tratament conservator pentru ruptura de menisc.  

Programează-te la consult:

Tratament chirurgical în ruptura de menisc

Dacă genunchiul rămâne dureros în ciuda terapiei de reabilitare sau dacă genunchiul se  blochează, medicul chirurg ortoped vă poate recomanda o intervenție chirurgicală pentru ruptura de menisc

Artroscopia genunchiului, o procedură minim invazivă, este adesea folosită pentru a trata rupturile de menisc. În timpul unei artroscopii, un tub optic mic, luminat (artroscop) este introdus 

printr-o incizie în articulație. Imaginile din interiorul genunchiului sunt apoi proiectate pe un ecran, permițând doctorului chirurg ortoped să repare sau să taie porțiunea ruptă a meniscului.  Pentru pacienții tineri, păstrarea cât mai mult posibil din menisc este importantă pentru menținerea sănătății genunchilor.  

Cel mai frecvent tip de intervenție chirurgicală pentru o ruptura de menisc este meniscectomia parțială. În timpul acestei proceduri, chirurgul ortoped va tăia partea ruptă a meniscului, lăsând  în urmă cât mai mult țesut menisc intact posibil. 

În unele cazuri, partea ruptă a meniscului poate fi cusută înapoi împreună, în funcție de tipul de  ruptură și starea meniscului. Această procedură de reparare a meniscului este mai frecventă la  pacienții mai tineri. Deoarece țesutul de menisc trebuie să se vindece împreună, timpul de  recuperare este mai lung pentru această procedură decât la o meniscectomie partiala. 

Programează-te la consult:

PHOTO-2022-06-05-18-49-01

Pentru programări:

Afla mai mult

Avantajele tratamentelor pentru ruptura de menisc la Dr. chirurg ortoped Ahmad Alqadi

  • Tehnologii performante

    Avem disponibile cele mai noi tehnologii în tratarea leziunilor de menisc.

  • Personal calificat

    Dr. ortoped Ahmad Alqadi împreună cu echipa sa aduc cele mai eficiente metode terapeutice în afecțiuniile ortopedice.

  • Intervenții în siguranță

    Asigurăm cea mai bună pregătire și cel mai potrivit tratament în funcție de afecțiunea dumneavoastră.

FAQ

Intrebări frecvente