Nu toate fracturile pot fi lăsate să se vindece singure. Dacă tratamentele non-chirurgicale nu sunt o opțiune viabilă pentru recuperare, atunci trebuie luat în considerare tratamentul chirurgical. Un os se poate fractura complet sau parțial și este cauzat în mod obișnuit de traumatisme cauzate de cădere, accident de mașină sau sport.

Tratament chirurgical pentru fractura membrelor superioare

Tratamentul chirurgical este un tip de intervenție ortopedica utilizată pentru a stabiliza și vindeca o fractura. Este posibil să aveți nevoie de această procedură pentru a vă trata brațul rupt sau alte componente ale membrului superior (fractură de umar, fractura de clavicula, fractura de incheietura, epifiza) . 

Tratamentul chirurgical al unei fracturi ale membrului superior se referă la metoda de reconectare fizică a oaselor. Această metodă folosește șuruburi, plăci, fire, tije sau cuie speciale pentru a alinia corect oasele. Acest lucru împiedică oasele să se vindece în mod anormal. Întreaga operație va fi realizată de medicul chirurg ortoped specialist Dr. Ahmad Alqadi, care, împreună cu personalul specializat se vor asigura că operația va fi un succes. 

Programează-te la consult:

Tratament chirurgical pentru fractura membrelor inferioare

Deși majoritatea fracturilor de picior nu necesită tratament chirurgical, există unele fracturi care pot fi tratate numai prin metode chirurgicale de ortopedie, cum ar fi fractura cominutiva. Fracturile membrului inferior pot cuprinde fractura de col femural, fractura de gamba, de glezna, de genunchi și altele. 

 Tratamentul chirurgical al unei fracturi deplasate se realizează prin plasarea manuală a oaselor rupte la locul lor, cunoscută sub denumirea de „reducere” a fracturii, și apoi plasarea șuruburilor și plăcilor metalice pentru a menține oasele rupte în poziția corectă până când fractura s-a vindecat.

Tratament chirurgical pentru fractura la nivelul soldului

O fractura de sold este o ruptură în porțiunea superioară a femurului (osul coapsei). Majoritatea fracturilor de sold apar la pacienții vârstnici ale căror oase au fost slăbite de osteoporoză. Atunci când o fractura de sold apare la un pacient mai tânăr, aceasta este de obicei rezultatul unui eveniment imediat, cum ar fi o cădere sau un accident de mașină.

Fracturile de sold pot fi foarte dureroase și, de cele mai multe ori, este vorba de o frractura cominutiva. Din acest motiv, se recomandă un tratament chirurgical prompt. Echipa noastră de doctori ortopezi în frunte cu medicul chirurg ortoped, Dr. Ahmad Alqadi este gata să execute această interventie chirurgicala pentru a repara o fractura de sold. 

Tratament-chirurgical-pentru-fractura-la-nivelul-soldului​

Programează-te la consult:

PHOTO-2022-06-05-18-49-01

Programează-te la consult:

Afla mai mult

De ce să alegeți serviciile noastre de tratamente chirurgicale pentru fracturi

  • Sunt efectuate profesionist

    Echipa noastră de cadre medicale specializate în ortopedie condusă de Dr. chirurg ortoped Ahmad Alqadi va executa cele mai eficiente intervenții.

  • Veți fi prioritatea numărul unu

    Toate tehnicile și instrumentele folosite sunt de ultimă generație pentru a avea o eficiență ridicată și să vă întoarceți cât mai repede la activitățile zilnice.

  • Suntem alături la fiecare pas

    Vom fi alături de pacienții noștri la fiecare pas, de la diagnostic, la interventia chirurgicala și recuperare.

FAQ

Intrebări frecvente