Cum iti alegi medicul ortoped? De ce aspecte trebuie sa tii cont?

WhatsApp Image 2022-09-04 at 12.42.32
Ortopedie
Cuprins articol

Chiar daca multi dintre voi va feriti de vizita la medic, trebuie sa intelegeti ca o monitorizare constanta a sanatatii corpului vostru este absolut necesara. Iar ca sa faceti acest lucru, ideal este sa gasiti un medic de care sunteti multumit si sa claditi o relatie pe termen lung. In acest fel, el iti va cunoaste istoricul si va stii ce este cel mai bine pentru tine. Regula aceasta se aplica si in cazul medicului ortoped.

Ortopedul este acel medic care se ocupa de leziunile si afectiunile sistemului musculoscheletal. Asta inseamna ca daca ai o problema la nivelul oaselor, muschilor, ligamentelor, tendoanelor si articulatiilor,  el este persoana potrivita pentru tine. Cu alte cuvinte, daca te confrunti cu probleme la nivelul sistemului locomotor, este timpul sa apelezi la un medic ortoped.

Documenteaza-te. Pe ce este specializat medicul pe care l-ai ales?

Ca in orice alt domeniu sau in orice alta situatie, documentarea este o necesitate. Vrei sa afli ce medic ortoped este potrivit pentru tine si afectiunile corpului tau? Poti incepe documentarea. Afla istoricul medicului ortoped si specializarea sa. Chiar daca in general acesta se ocupa de intreg sistemul locomotor, multi dintre ei sunt specializati in arii precum: piciorul si glezna, coloana vertebrala, umarul, mana, soldul sau genunchiul. Altii au ales domenii precum ortopedia pediatrica sau medicina sportiva. In cazul meu, am ales sa ma specializez in chirurgia artroscopica minim-invaziva, chirurgia pentru fractura si traumatologia sportiva.

Citeste review-urile

In general, un medic bun are si recomandari bune. Atunci cand vine vorba de sanatatea corpului tau, vrei ce este cel mai bun pentru el. Un medic cu o vasta experienta in domeniu si recomandari bune poate fi cu siguranta alegerea pe care o cautai. Intra pe paginile sociale sau site-ul personal. Vezi ce spun oamenii, ce experiente au avut si care este nivelul lor de satisfactie.

Locatia medicului ortoped, importanta pe termen lung

Atunci cand urmaresti sa pastrezi o relatie pe termen lung si sa mergi constant la un consult de specialitate, locatia spitalului sau a clinicii in care profeseaza medicul tau este foarte importanta. Si asta pentru ca, in anumite situatii, este posibil sa ai nevoie de ingrijiri de urgenta. Cu cat este mai aproape medicul de tine, cu atat ajungi mai repede si poti primi tratamentul potrivit intr-un timp scurt.

Experienta, un aspect foarte important

Chiar daca la un moment dat cu totii am fost la inceput de drum, medicina este o meserie care necesita rabdare. Experienta se capata in timp, iar oamenii se ghideaza in functie de aceasta atunci cand aleg un anumit medic. Am studiat in cadrul facultatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”din Bucureşti, iar stagiul de specializare in Ortopedie si Traumatologie l-am efectuat la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti „Floreasca”. Am urmat apoi numeroase cursuri si stagii de perfectionare in mai multe tari precum Spania, Israel, Slovenia si Romania. In anul 2020 am urmat stagiul de pregatire sub egida FIFA si am obtinut diploma in medicina fotbalului. De asemenea, am obtinut diploma de absolvire a cursului de Tendinopatiile membrului inferior de la Academia de Fotbal Barcelona. Sunt membru al Societatii Romane de Artroscopie si Traumatologie Sportiva, al Societatii Romane de Ortopedie si Traumatologie si membru al Societatii Romane de Chirurgia Umarului si Cotului.

Empatia. Vrei un medic care sa te inteleaga si sa iti ofere explicatii clare

Chiar daca pentru multe alte domenii empatia este un avantaj, pentru medicina insa este o necesitate. Un medic bun trebuie sa fie si empatic, nu doar bogat in cunostinte. Pentru ca un om sa aiba incredere in a-si lasa sanatatea in mainile tale, trebuie sa asculti si sa comunici. Un doctor bun este atat bland, cat si ferm. Cand intra un pacient in cabinetul meu, datoria mea este sa ii inteleg durerea si sa ii ofer alinare.

Ortopedia e imbinarea perfecta intre arta, umanism si stiinta. De aceea sunt mereu atent atat la nevoile oamenilor, cat si la progresele din domeniu. Si din fericire, mereu se dezvolta tehnici si diferite gadget-uri care imbunatatesc calitatea operatiei si procesul de recuperare.  

Pentru programari, puteti apela la numarul 0723 307 307, Dr. Ahmad Alqadi.

Dr. Ahmad Alqadi

Citeste si:

Etichete:
Programeaza-te la consultație
Articole Recente: