Ce este artroscopia si cand este recomandata? Artroscopia este una dintre cele mai des utilizate tehnici de catre medicii ortopezi, iar avantajele acesteia sunt multiple. Descopera avantajele artroscopiei din acest material.
Artroscopia, des utilizata pentru tratarea leziunilor articulatiilor
Este o procedura foarte des intalnita in chirurgia ortopedica deoarece ajuta la stabilirea unui diagnostic si in acelasi timp, la tratarea leziunilor articulatiilor, tendoanelor sau a cartilajelor. Acuratetea interventiei este ridicata, la fel si rata de succes in cadrul artroscopiei. Medicul chirurg foloseste un artroscop care ii permite sa vada cat se poate de clar si detaliat interiorul articulatiei.

Intervenția artroscopică, recuperare de scurta durata si cicatrici minime
Cand vine vorba de avantajele acestei proceduri, lista este foarte lunga. Acestea sunt zece dintre cele mai importante:
• Artroscopia este o tehnica chirurgicala minim-invaziva.
Acesta este unul din cele mai mari avantaje ale intervenției de artroscopie. Inciziile sunt de mici dimensiuni, rezultatele estetice fiind superioare altor interventii.
• Cicatricile ramase post operator sunt minime, uneori chiar abia sesizabile.
Acesta este un avantaj important al artroscopiei deoarece atat medicul, cat si pacientul isi doresc ca rezultatul final din punct de vedere estetic sa fie unul cat mai multumitor.
• Artroscopia este recomandata pacientilor de toate varstele.
Este o tehnica care poate fi utilizata pentru pacientii de orice varsta dar intr-adevar este mai des utilizata in cazul tinerilor si in cazul sportivilor.
• Artroscopia ofera rezultate foarte bune.
Interventia este recomandata in cazul de ruptura de menisc, rupturi de ligament incrucisat anterior si posterior, corpi straini intraarticulari, sinovite cronice, sindromul de plica sinoviala sau in unele afectiuni ale cartilajului. Mai mult, presupune o recuperare mai usoara.
• In cazul artroscopiei, spitalizarea este redusa.
• Dupa interventie vei ramane o zi sub supraveghere, iar apoi poti pleca acasa.
• Interventie rapida si sigura.
• Artroscopia dureaza intre 30 si 60 minute.
Timpul depinde bineinteles de afectiunea pe care o are pacientul si gradul de afectare.

Artroscopia, dureri postoperatorii minime
• Pacientul va simti o durere de intensitate mult mai mica post operator, comparativ cu o interventie clasica. Posibil si un mic disconfort insa acest lucru este absolut normal. Disconfortul creat nu impiedica pacientul sa efectueze activitatile zilnice obisnuite.
• Pacientul poate opta pentru o anestezie rahidiana sau pentru una generala. In cazul celei rahidiene, pacientul va fi treaz in timpul interventiei chirurgicale insa nu va simti durere absolut deloc.
Fiind o interventie minim invaziva, de scurta durata si cu rezultate foarte bune, nu aveti de ce sa va temeti. Aceasta este o interventie de rutina. Scopul ei este acela de a-i permite pacientului sa se reintoarca la activitatile de zi cu zi intr-un timp cat mai scurt si sa previna reaparitia afectiunii tratate.
Pentru consultatii, ma gasiti la Spitalul Medicover si Clinica Medlife Floreasca. Mai multe detalii va pot oferi la numarul 0723 307 307, Dr. AHMAD ALQADI.

Citeste si: